Een perfect project van begin tot eind,
dat is het doel

Dat Karl D’Haene zich zou verdiepen in grond- en afbraakwerken stond in de sterren geschreven. Zo is hij al sinds zijn 18de actief in de sector, kocht hij in 2003 een eerste eigen graafmachine en begon Karl vanaf 2009 aan de uitbouw van het huidige bedrijf Grond- en afbraakwerken Karl D’Haene.

Met succes, want recent verhuisden de activiteiten van Ruien naar Kruisem, waar op een nieuw terrein van 3,5 hectare een hedendaagse onderneming uit de grond rijst.

“Hier zitten we dichter bij de snelweg en is niets veraf. Ons depot perfecte afwerking in Ruien – met breekwerf en tijdelijke opslagplaats – blijft bestaan, terwijl we hier in Kruisem beter afgestemd zijn op de groei die we doormaken.” Die groei vereist voldoende mensen, benadrukt Karl D’Haene: “Werfleiders en projectleiders maar ook gemotiveerde kraanmensen, chauffeurs en arbeiders kunnen we altijd gebruiken. Ze komen terecht in een sterk bedrijf met een duidelijke identiteit.” De foto’s van de netjes uitgelijnde vrachtwagens en grondverzetmachines spreken inderdaad boekdelen. “Ik hou van orde en ik ben trouw aan mijn leveranciers”, glimlacht de zaakvoerder. “En blauw is onze kleur, maar tevreden klanten zijn de beste promotie. We streven ernaar onze job goed doen. Onze grootste troef is een enorme flexibiliteit. We zijn intern zo georganiseerd dat we overal snel en met kennis van zaken aan de slag kunnen. Elke ploeg bestaat uit specialisten. Experts in hun vak. Stielmannen. Onze kraanmannen zijn echte kraanmannen, de bekisters doen enkel dat werk, idem voor de mensen die wapenen… Door met teams van specialisten te roteren, krijgen onze klanten altijd de juiste mensen op de juiste plaats.”

Uitgebreid machinepark, grote capaciteit

Die klanten zijn doorgaans aannemers, promotoren en architecten, al kan ook de particulier nog altijd bij Karl D’Haene terecht. “Het spreekt voor zich: een machinepark als dat van ons komt best tot zijn recht in grote projecten. En dan nemen we graag het complete pakket voor onze rekening: van afbreken tot zand invegen. Letterlijk van a tot z. Grond-, wegenis-, riolerings- en omgevingswerken. Kelders, vloerplaten, betonwerken, afbraak … Ik durf zeggen dat we onze stiel kennen. Van mijn 18e zit ik ‘in de grond’ en de daaropvolgende 28 jaar is dat elke dag het geval geweest. We hebben dit werk echt in de vingers.”

“We streven ernaar onze job goed te doen. Onze grootste troef is een enorme flexibiliteit.

We zijn intern zo georganiseerd dat we overal snel en met kennis van zaken aan de slag kunnen.”

De lat ligt dan ook hoog. “Ik ben hier als zaakvoerder altijd. Ik ken alle werven en Gilles, mijn oudste zoon, ontfermt zich ondertussen over de afbraakwerken. Een harde werker, graag gezien door de medewerkers en vrijwel altijd in zijn kraan te vinden. Het depot in Ruien, daar houdt mijn dochter tijdens de vakanties de boel draaiende. Ze laadt en lost als de beste. Dat doet me plezier, ja. Ik behoud ondertussen zelf het overzicht. Het is essentieel dat je de zaken in handen houdt.” “Tevreden klanten zijn de beste garantie op een gezond en groeiend bedrijf. Daarom investeren we onafgebroken in een machinepark dat up-to-date is en streven we ernaar zoveel mogelijk zelf te kunnen doen.

Onafhankelijk van anderen, zoals de grondstabilisatie die we zelf uitvoeren. Ik kocht een trilblok zodat we zelf berlinerwanden kunnen plaatsen. Recent investeerde ik in een breker om op locatie te kunnen breken. Op korte termijn komt hier met D’Haene Recycling een derde afdeling, naast de grond- en afbraakwerken en de betonwerken, met een extra breekwerf en tijdelijke opslagplaats die naast onze afdeling in Ruien zal bestaan. We hebben quasi geen externe ondernemingen nodig en dat vergroot alweer onze flexibiliteit. Onze organisatie is onze sterkte. Eigen torenkranen zorgen ervoor dat bij ons niemand met bekistingspanelen loopt te sleuren. We werken technologisch ondersteund en beschikken over een eigen landmeter. Alle plannen worden door ons gemaakt en ter plaatse gebeurt de uitvoering van de werken gps-gestuurd: snel, in orde, juist, met moderne machines én bestuurd door een stielman. Die manier van werken voorkomt tijdverlies en garandeert vooral een uitstekend resultaat. Uiteindelijk is dat altijd het doel: een “Hier zitten we dichter bij de snelweg en is niets veraf. Ons depot perfecte afwerking.”

Menu